Hıdırlık´taki Manevi Atmosferi Teneffüs Ettik

Hıdırlık Ziyaretimiz

Çorum'un manevi merkezi olan Hıdırlık'ta meftun bulunun 1404 sene önce İstanbul'a fethe giderken burada şehit düşen üç sahabe Süheybi Rumi, Kerebi Gazi, Ubeydi Gazi Hazretlerinin kabirlerini ziyaret ederek duada bulundular. Bununla birlikte öğrenciler, Abdulhamit Han zamanında yeniden yaptırılan Camiyi ziyaret ederek cami hakkında ve sahabeler hakkında Okul Müdürü Kadir ÇATAL ve Cami İmam Hatibi Emin SEVEN tarafından bilgilendirildi.

Çorum'un en eski mezarlığı olması nedeniyle, Osmanlı zamanından kalma mezar taşları öğrencilerin ilgisini çekti. Burada meftun bulunan Muhaddis Yusuf Bahri Efendi  ve diğer mezar ve mezarlık hakkında Okul Müdürü tarafından bilgilendirildi. Ayrıca mezarlıklara ziyaret amacı, gayesi, mezarlık adabı hakkında da bilgilendirildi.

Bununla birlikte yaklaşık bir önce vefat eden İmam-hatip Ortaokullarının açılmasında emeği olan güzel insan Murat DEMİREZEN'in de kabri ziyaret edilerek dua edildi.

Yayın: 09.04.2015 - Güncelleme: 14.07.2022 10:54 - Görüntülenme: 1131