Bursluluk sınavu başvuruları başlamıştır. Bavurular okul idaremizden, 29 Mayıs - 16 Haziran tarihleri arasında velilerimiz tarafından okula gelinerek yapılacaktır.

Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum' projesi kapsamında  Din Kültürü öğretmenimiz Cavidan CAN öncülüğünde, Diyanet Gençlik Merkezi'nin düzenlediği iftarda öğrencilerimizle bir  araya geldik.Önce cemaatle namazlar kılındı, ardından Ramazan adetleri tanıtıldı.Eğlenceli oyunlarla iftar saatinin gelmesi beklendi.Sonra hep beraber oruçlar açıldı, dualar edildi.  Çocuklarımızla çok güzel vakitler geçirdik.

Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum' projesi kapsamında  , Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Diyanet Gençlik Merkezi tarafından düzenen yardım faaliyetine öğrencilerimizle beraber katılarak ihtiyaç sahibi ailelere yardım kolisi dağıtımı yaptık.Öğrencilerimiz ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret ettilerinde en çok da çocuklar sevindi .Mübarek Ramazan ayında duyarlı olmanın ve infak etmenin mutluluğunu hep beraber yaşadılar.

Ayrıca,  okulumuzda depremzede öğrencilerimiz için hatimler okudu.Sınıflarda  yardım kumbaraları yaptık, dua zinciri oluşturduk, panolar hazırladık, kardeş okullarımıza mektuplar yazıp yardım kolileri hazırladık.Ramazanın ruhuna uygun yardımseverlik ve merhamet duygularını  ağırlıklı olduğu güzel bir ay geçirdik.

Bakanlığımız Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün "2023 Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu" yayınlandı.

Bundan tam 5 yıl önce öğretmenlerim  Gönülden Gönüle ilk programını Buhara Kültür Merkezinde yapalım ısrarına rağmen gittik Devlet Tiyatro Salonunu kiralamıştık. O gün ve sonrasında yaptığımız şiir ve tiyatro çalışmalarında Devlet tiyatroyu hep doldurduk ve müthiş programlar çıkarttık. Perşembe günü bu güzel programa tüm dostlarımız davetlidir.

"Halk Günü Toplantısı" 12.01.2023 tarihinde,  okul ile ilgili bilgi edinme,  şikayet, istek görüş,  öneri v.b. taleplerini Müdürlüğümüze iletmek isteyen veliler için, Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2.Kat Toplantı Salonunda saat 14.00-15:30'da yapılacaktır.

Türkiye geneli resmi/özel ortaokul ve imam hatip ortaokul müdürlüklerinde öğrenim gören öğrencilerine yönelik "Siyer-i Nebi Yarışması" düzenlenecektir.

Çorum Valiliği Açık Kapı Şube Müdürlüğünün "Halk Günü Toplantısı" 27.12.2022 tarihinde  Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2.Kat Toplantı Salonunda saat 14:00'da yapılacaktır. Katılmak isteyen velilerimizin bilgiine sunulur.

Değerli velilerimiz,

Tam zamanlı kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitim kapsamında özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerle olağan gelişim gösteren akranlarının birlikte aynı sınıfta aldıkları eğitim hizmetlerinin mevcut durumunun tespit edilmesi  için Türkiye genelinde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde eğitim verilen okullarda anket uygulanması planlanmaktadır. Bu amaçla düzenlenen http://anket.meb.gov.tr/tclogin.aspx linkine tıklayarak ilgili anketi doldurmanız gerekmektedir.

Kod kısmına 2022640810 yazılacaktır.

Teknofest

Değerli yarışmacı adaylarımız;

Toplumun tamamında teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturmayı, Türkiye'nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST kapsamında düzenlenen Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmaları için başvurular açıldı!

30 Nisan - 6 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleşecek olan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nin bir parçası olmak için aşağıdaki başvuru adımlarını takip ederek ilgi duyduğunuz alandaki yarışmaya başvurunuzu yapabilirsiniz.

Başvuru adımlarına ulaşmak için TIKLAYINIZ.

SON BAŞVURU TARİHİ 20 KASIM!

Çalışmalarınızda başarılar dileriz.

26 Eylül - 16 Ekim 2022 tarihleri arasında "İndirimli Kitap Kampanyası" düzenlenecektir.

Eyl

Çocuklarda fedakarlık, umut ve sevgi gibi kavramların pekiştirilmesi amacıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği ve TRT Çocuk'un uzman psikologları, çocuk gelişim uzmanları ve içerik editörlerinin katkılarıyla TRT Ortak Yapımı olarak 23 Eylül 2022 tarihinden itibaren "Tay" sinema filminin vizyonda olacaktır.

Eyl

Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin 09.09.2022 tarih ve 2022/526 sayılı öğrenci servis araçları ücret tarifesi belirtilmiştir.

Eyl

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanlığı tarafından resmi/özel ilkokul ve ortaokul  müdürlüklerinde öğrenim gören öğrencilere yönelik Enerji Verimliliği konulu "Resim ve Öykü Yarışması" düzenlenecektir.

Milli Eğitim Bakanlığımızın Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından  ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında öğrenimlerine devam eden öğrencilerin bursluluk hakkından faydalandırılması için yapılacak sınav 4 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.2021 Yılı kişi başı  18.160,00 (onsekizbinyüzaltmış) TL'yi geçmeyen velilerin öğrencileri sınav için müracaat edebileceklerdir.

Sınav başvurusu 21 Nisan-13 Mayıs 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.

Ensar Vakfının Çorum genelinde, gönüllük esasına dayalı olarak tüm ortaokulların 6. ve 7. sınıflarında, "Sorularla 40 Derste Peygamberimizin Hayatı" isimli eser kapsamında "Sana Emanet " adlı bilgi yarışmasını düzenlenecektir.