T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇORUM / MERKEZ - Yıldırım Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu

OKUL KANTİNİMİZ İHALE EDİLECEKTİR.

Pandemi nedeniyle ihalesi yapılamayan okul kantinimizin ihalesi 12 Ekim saat 10:00 da gerekli şartları taşıyan istekliler arasında ihale yapılacaktır.Muhammen tespit komisyonun aldığı karar haberin devamında olup gerekli iş ve işlemler için okul idaresi ile görüşülecektir.

 

İLAN

 

        Aşağıda adı geçen okul kantini, Çorum Valilik Makamının 23./08./2013 tarih ve 2184129 sayılı onayı ile oluşan komisyon başkanlığında İhale 8/9/1983 tarihli ve 2886 sayılı Devlet ihale Kanunun 35/d ve 51/g maddeleri gereğince pazarlık usulü ile kiraya verilir ve kiralamada taraflarca sözleşme düzenlenir. Pazarlık usulü açık teklif ve açık teklifin uzaması durumunda son teklif olarak kapalı zarf teklifi almak suretiyle verilecek teklif muhammen bedelden aşağı olmayacaktır.

İhaleye katılacak kişiler tüm belgeleri bir zarfa koyacak ve zarfın kapağı yapıştırılacaktır.

Zarfın üst yüzüne İhaleye katılacak olanın adı soyadı ve T.C Numarası yazılacaktır. Yine  zarfın üzerine hangi okulun kantin ihalesine giriliyorsa o okulun ismi yazılacak. Zarflar ihale komisyonu tarafından  sıra ile açılacak ve belgeler kontrol edilecektir. Belgeleri tam olanlar arsında açık teklife başlanacaktır

             

1- PAZARLIĞA KONULAN KANTİNİN BULUNDUĞU EĞİTİM KURUMUNUN

              a) Okulun Adı                                             : Yıldırım Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu

            b) Bulunduğu İl ve İlçe                                 : Çorum - Merkez

            c) Kira Tespit Komisyonunca Belirtilen Muhammen Bedel : 35.000,00 TL

d) Geçici Teminat Bedeli Muhammen bedelin % 20' si       :    7.000,00 TL.

e) İhalenin Yapılacağı Yer                 : Yıldırım Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu

f) İhaleye müracaat ve dosya teslim tarihi : 12.10.2021 Saat 09,30' dan sonra getirilen dosyalar teslim alınmayacaktır.   

            g ) İhalenin Yapılacağı Tarih ve Saat : 12.10.2021 Saat 10,00

            ğ ) Öğrenci Sayısı                                          : 521

h ) Eğitim Şekli                                : Tam Öğretim

j ) Kira Harici Elektrik Su Isınma:Kantin İşletmecisi tarafından Okul İdaresi/Muhammen Bedel Tespit Komisyonu tarafından belirtilecek miktar Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğüne ödenecektir.

k ) Okulun Adresi      : Üçdutlar Mah. Ahçılar 14. Sok. N0: 4 ÇORUM/MERKEZ

l) Kantinin Okulun İçindeki Yeri : 1 kat okulun merdiven girişi koridorun sağ taraf ortasındaki oda

m)Kantindeki demirbaş Eşyalar : 12 Masa,13 Sandalye,2 Ateş Kasa Blok,Mutfak Tezgahı(6 Bölmeli), Büyük 12 kg Mutfak Tüpü,1 Adet Set Üstü Ocak, 1 Adet 3 Gözlü Ocak.

            n) Telgraf veya faksla yapılacak müracaatlar kabul edilemeyecektir.  

            o) İhaleye katılmak isteyen katılımcılar ihaleye müracaat dosyalarını ihale saatinden en az bir saat önce okul idaresine teslim edeceklerdir.

            ö) İhale saatinden sonra getirilen dosyalar ihaleye kabul edilmeyecektir.

            p) İstenilen belgelerin aslı veya noter tasdikli olanlar verilecektir. (Kantin ihalesi yapılan okul idaresince; tarih yazılarak Aslı idarece görülmüş ibaresi olanlar da kabul edilecektir.)

            r) İhalede katılımcılardan sıra ile açık teklif alınacaktır. Açık teklifin uzaması durumunda son teklif olarak kapalı zarf teklifi alınacaktır. Kapalı zarfta verilen fiyatlar son teklif olarak kabul edilecektir..

            s) Muhammen bedeli aylık 4.666,00.-TL. okulun eğitim öğretime açık olduğu 7,5 aylık / yıllık 35.000,00 TL. muhammen bedeli muhammen bedel tespit komisyonu belirlemiştir.

            ş) Artırmalarda uygun bedel; tahmin edilen muhammen bedelden aşağı olmamak üzere teklif edilen bedellerin en yükseğidir.

t) Geçici Teminat muhammen bedelin % 20'si olacak geçici teminatı muhammen bedel tespit komisyonu belirlemiştir.

            u) Kesin teminatı ihale bedeli üzerinden alınır. İhale bedelinin % 6 (yüzde altı) tutarıdır.

ü) İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 04.06.2021 tarih ve E-96949359-136-26025792 sayılı yazısı ekinde yer alan Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Karar Tutanağında belirtilen Eğitim Kurumlarında Satışı Uygun Olan Gıda ve İçecekler ile Belirtilen Kriterleri Sağladıklarında Satışı Uygun Görülen Ambalajlı Gıdalar, Satışı Uygun Görülen Atıştırmalık (Aperatif) Hazırlanan Gıda Maddeleri, Satışı Uygun Görülen Sıcak ve İşlenmiş Gıda Maddelerini bulunduracağını göz önünde bulundurarak fiyat verecek olup, ilgili genelge ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Karar Tutanağına kesinlikle uymak zorundadır. Yapılan denetimlerde ilgili genelgeye uymadığı tespit edilmesi durumunda uygulanacak cezai işlemlerden tamamen kantin işletmecisini sorumlu olacaktır.

            v) Kiracının değişmesi durumunda; kantine kiracı tarafından yapılan tüm tesis ve malzeme masrafları, kullanım süresi ve amortisman da dikkate alınarak, (eski kiracı yaptırmış olduğu malzemeleri satmak isterse, yeni kiracı eski kiracının yaptırmış olduğu malzemeleri, almak isterse, fiyatta uzlaşma sağlanamaması durumunda)  okul, birlik, varsa ilgili oda temsilcisinin/kuruluşun ve gerektiğinde bilirkişi katılımıyla oluşturulan komisyonca takdir edilen meblağ, eski kiracıya yeni kiracı tarafından ödenir

.

I ) İHALEYE KATILACAK KİŞİLERDE ARANACAK ŞARTLAR

            1. T.C. Vatandaşı Olmak,

2. Katılımcılar tüberküloz (verem) ve psikolojik tedavi görmediklerine veya ilgili hastalıklarla ilgili sağlık problemlerinin olmadığına dair  ihale tarihi itibariyle son 6 ayda içerisinde tam teşekküllü hastaneden alınmış sağlık raporunu ihale komisyonuna sunacaklardır.

3. İhaleye 65 (atmışbeş) yaşından gün almış gerçek kişilerden sağlık raporunu ihale komisyonuna sunacaklardır.

4. Şirketler, dernekler, vakıf ve birlikler ihaleye katılamazlar.

            5. Okul Aile Birliği Yönetmeliğinin 20/11 maddesinde sayılan suçlardan mahkum olmamak..

5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık ve aynı Kanunun Cinsel Dokunulmazlığa Karşı Suçlar başlıklı İkinci Kısmının Altıncı Bölümünde düzenlenen maddelerdeki suçlardan mahkûm olanlar ihalelere katılamazlar ve okul-aile birliklerince kiraya verilen yerlerde istihdam edilemezler

            6. Başka bir kantin işletiyor olmamak.(üzerinde kantin olan işletmeciler bu ihaleye katılamazlar)

            7. Vergi borcu bulunmamak (Vergi borcu olanlar bu ihaleye katılamazlar)

8. Çorum Merkezde ikamet ediyor olmak, Çorum Merkezde ikamet etmeyenler bu ihaleye katılamazlar.

            9. İhalesine katılan okulun servis taşımacılığını yapmamak, (bu okulun servis taşımacılığını yapan bu ihaleye katılamaz)

            10- Kantin kiralama ihalelerinde katılımcılardan, 5/6/1986 tarihli ve 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu hükümlerine göre kantincilik alanında alınmış ustalık belgesi sahibi olma şartı aranır. Ancak, katılımcıların hiçbirisinde ustalık belgesi bulunmaması durumunda işyeri açma belgesi, kalfalık, kurs bitirme belgelerinden en az birine sahip olma şartı aranır.

            11-İhaleye katılma şartlarında ve ihale sonucu ihale üzerinde kalan yüklenicinin iş ve işlemlerini yerine getirirken Milli Eğitim Bakanlığı Okul Aile Birliği Yönetmeliği hükümlerine uygun hareket etmek.

            12- Yüklenici iş ve işlemlerini yürütürken öğrenci ve çalışanlarının güvenliğini sağlamalı, İş Sağlığı ve Güvenliği mevzuatına uygun hareket etmelidir. Sosyal Güvenlik Mevzuatından doğan yükümlülüklerini yerine getirmelidir.

            13. İhaleye ihale sözleşme yenileme süresi olduğu halde sözleşme yükümlülüklerini yerine getirmediği için okul aile birliği yönetim kurulu tarafından mevcut işletmeci ile sözleşme yenilenmeyerek herkese açık ihale kararı alınması durumunda; bu okulun mevcut işletmecisi bu ihaleye katılamaz.

            14.İhaleye gerçek işletmeciler veya Başka bir kişi adına ihaleye girecek olanlar için, Noterden alınmış vekâletname ile ihaleye girebilirler, ihale uhdesinde kaldığı takdirde belge sahibi (Asıl İşletmeci) tarafından işletilecektir. İhaleye Şirket, Dernek, Vakıf, v.b. tüzel kişiler, kurumlar ve basit usul vergi mükellefleri katılamazlar

Sözleşme gerçek işletmeci ile yapılır. (Kantin İşletmecilerin Okul öğrencilerinin olumsuz etkilenmemeleri için öğrenci ve okul ortamına uygun olup olmadığını komisyon tespit edecektir.) Kantin bizzat yüklenici tarafından çalıştırılacaktır. Kantin başkası tarafından çalıştırılamaz, resmi veya gayri resmi devir ve temlik yapılamaz.

            15. İşletmecilik yaptığı okul/kurumlarda sözleşme yükümlülüklerini yerine getirmeyen ve sözleşmede belirtilen kurumlara ödemesi gereken teminat, kira ve genel giderler ödemelerini belirtilen sürelerde ödemeyen ve icra takibine düşen işletmeciler bu ihaleye katılamazlar.

16. İhaleye katılan işletmeci tüm dünyayı ve ülkemizi etkileyen Covit 19 virüs salgını çerçevesinde yapılacak tedbirlere ve alınacak önlemlere uymak ve işlemlerini bu çerçevede yapmak zorunda olduğu bilincinde ve alınacak tüm tedbirlere ihtiraz etmeksizin uymakla yükümlü olacaktır. Covit 19 Bilim Kurulu ve İl Umumi Hıfzıssıhha Meclis Kurulunun alacağı tüm kararlara titizlikle uyacaktır.)

            17. İhaleye ihale sözleşme yenileme süresi olduğu halde sözleşme yükümlülüklerini yerine getirmediği için okul aile birliği yönetim kurulu tarafından mevcut işletmeci ile sözleşme yenilenmeyerek herkese açık ihale kararı alınması durumunda; bu okulun mevcut işletmecisi bu ihaleye katılamaz.

18. Yönetmelik ekinin 20/5 inci maddesi hükmü gereği, yapılacak ihalelere katılacaklardan ilgili esnaf odasından (Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ÇESOP) Odalar ihalelere katılacak kişilere ''TESK'' Vergi kayıt sistemi ve kendi sicil kayıtlarını kontrol ederek ''Adına kayıtlı kantin olup olmadığına dair belge düzenlerler'' adına kayıtlı okul kantin işletmesi olmadığına dair aldığı belgeyi ibraz eder. İhaleyi kazanan İşletmeci işletmecilik yaptığı ilin (ÇESOP) Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşlarına üye kaydını yaptırıp, oda kayıt(sicil) belgesini ve ihalelerden men yasağı bulunmadığına dair yazıyı 30 gün içerisinde okul idaresine teslim edeceklerdir. Kantin İşletmecisinin Okul idaresine teslim ettiği bu yazıyı okul idareleri il/ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerine bir üs yazı ile göndermekle yükümlüdür.)

19. İhaleye katılmak isteyenler istedikleri takdirde okul kantinini mahallinde görebileceklerdir.

20. Kira süresi: Sözleşmenin süresi okulun eğitim öğretime açık olduğu günler dikkate alınır ......ay/bir yıl olup, Kantin Okul Öğrencilerinin eğitim – öğretime başlama saatinden itibaren azami bir saat önce açılacak, Okul Öğrencilerinin eğitim – öğretiminin bitim saati itibariyle azami bir saat sonra kapatılacaktır.

Kiralama işleminde sözleşme süresi ve kira artış oranı ilk yıl kira bedeli ihale bedelidir. Okul Aile Birliği ve Okul idaresi sözleşme yenilemeyi uygun gördüğü takdirde, İkinci ve izleyen yıllar kira bedelleri Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK) yayımlanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE-on iki aylık ortalamalara göre yüzde değişim) oranında 5 (beş) yılı geçmeyecek şekilde artırılarak sözleşme imzalanır. Ancak kira bedelinin tespitine ilişkin unsurlarda önemli ölçüde farklılaşma (öğrenci mevcudunda en az %25 oranında azalış veya artış, kiracının cirosunu önemli derecede etkileyecek Bakanlık tarafından getirilen kısıtlayıcı düzenlemeler) olması halinde, muhammen bedel yeniden tespit edilerek mevcut kiracıya aynı usulle ihale edilerek yeni sözleşme düzenlenir.

17. Okul İdaresi/Okul Aile Birliği sözleşmenin bitim tarihinden itibaren mevcut işletmeci ile sözleşme yenileyip, yenilemede, yeniden herkese açık ihale yapıp yapmamakta, tamamen serbesttir. Okul İdaresi/Okul Aile Birliği İhale kararı alarak ihaleye çıkması durumunda mevcut işletmeci hiçbir hak talep edemez.  

18. Sözleşme konusu kantin ve benzeri yerlerin elektrik, su, doğal gaz, ısıtma gideri, okulun sayaçlarından ayrı ise tahakkuk eden fatura bedelleri işletmeci tarafından peşin veya tahakkuk dönemlerinde Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü/İl Özel İdaresine ödenecektir. Okulun sayaçlarıyla aynı ise Okul idaresi tarafından tespit edilecek miktarı peşin veya tahakkuk dönemlerinde işletmeci tarafından Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü/İl Özel İdaresine ödenmek üzere okul idaresine ödeyecektir. Kantin ve benzeri yerlerin elektrik, su ve doğalgaz gibi tesisatın ilk işlem giderleri birlikçe yerine getirilir, abonman, kullanım ve tamir giderleri ise kiracı tarafından karşılanır.

            19. Kantin yerinin elektrik ve su gideri ihale komisyonunca/kurumca belirlenen fiyattır. İhale bedeli dışında olup, Defterdarlık (Muhasebe Müdürlüğüne) müstecir/işletmeci tarafından ödenir.

20. İdarece/Okul Aile Birliğince sözleşme feshedildiği veya sözleşme yenilenmek istenmediği takdirde müstecir hiçbir hak talep edemez.

21. Okul Aile Birliği Yönetmeliği kapsamında belirtilen hususlara harfiyen uymak zorunda olup, uymaması sözleşme fesih sebebi sayılacaktır.

22. Fiziki mekânı uygun olan kantinlerde gıda ve hijyen güvenliğinin sağlanması için Türk Standartları Enstitüsü'nün (TSE) yayımladığı 13275, 13284 ve benzeri diğer standart kriterlerine uyulur.

            23. Kiracı, ilgili bakanlık/bakanlıkların kantin ve benzeri yerler ile buralarda bulundurulacak yiyecek ve içecek ve benzeri diğer hususlara ilişkin olarak yayımlanan genelge ve diğer düzenlemelere uymak zorundadır. Yönetmelik gereği kantinde bulunması yasal olmayan gıdalar, son kullanım tarihi geçmiş gıda maddeleri ve İdarece bulunması istenmeyen gıda maddelerini bulunduramaz.

24. İşletme hakkı verilen yerde hiç bir şekilde "bira" dâhil alkollü içki, tütün ve tütün mamulleri ile enerji içecekleri bulundurulamaz ve satışı yapılamaz.

Kantin ve benzeri yerlerde gıda kodeksine uygun öğrencinin ruh ve beden sağlığına faydalı gıda ve içeceklerin bulundurulması zorunludur.

            25. İlan edilen ilgili eğitim öğretim yılı takvimindeki yaz tatili ile yarıyıl tatili hariç olmak üzere aylık kira bedelinin belirlenmesinde; Okulların Eğitim ve Öğretime açık olduğu günler dikkate alınır. Sözleşme okulun eğitim öğretime başlaması ile başlar eğitim öğretimin sona ermesi ile biter takriben sekiz buçuk ay olup sözleşmenin bitim tarihi itibarıyla işletmecinin okulla ilişiği kesilmiş olur okul aile birliği sözleşme bitim tarihinden sonra mevcut işletmeci ile sözleşme yenileyip yenilememede veya yeniden herkese açık ihaleye çıkıp çıkmamakta tamamen serbesttir. İşletmeci imzalanan sözleşme hükümlülüklerinde değişiklik için hak talep edemez.

Okul Aile Birliğince gerekli görüldüğü takdirde, Sözleşmenin feshini gerektirecek bir durum olmadığında, İşletmeciden memnun kalındığı takdirde Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü/İl Özel İdaresinin kantin yerlerini Okul Aile Birliğine devir süreleri göz önünde bulundurularak 5 (beş) yılı geçmeyecek şekilde her yıl sözleşme yenilenir.

26. Kantin yeri sözleşme hükümlerine aykırı ve amacı dışında kullanılamaz.

27. İşletmeci ve yanında çalışanların bilgi girişleri SGK' ya bildirilecektir.

28. Kantinin işletilmesinde mesleki ve teknik eğitim diploması, sertifika ile kurs bitirme, ustalık, kalfalık ve işyeri açma belgelerinden en az birine sahip öğrenci psikolojisine uyum sağlayabilecek kişiler istihdam edilir.

29. 4857 Sayılı İş Kanunu hükümleri gereğince işletmeci kendileri ve yanında çalışanlarını Sosyal Güvenlik Kurumuna kayıt ettirmekle yükümlü olup, kayıt ettirmeyenleri tespit ettirip Sosyal Güvenlik Kurumuna okul idareleri ile okul aile birlikleri tarafından bildirilecektir. Kantin işletmeci ve çalışan kişilerin bu özelliklere haiz olmaması hâlinde okul aile birliği ve okul yönetimince gerekli tedbirler alınarak sözleşmelerinin fesih edilerek işletmeci ve yanında çalışanların okullarda istihdam edilmelerinden okul idareleri ve okul aile birlikleri sorumlu olacaklardır.

30. Geçici teminat bedel makbuzu (geçici teminat olduğu ve ihaleye giren işletmecinin yatırdığına dair ismi olacak ve aslı veya aslı idarece görülerek mühürlenecek)

31. İhale üzerinde kalan işletmeci ihale bedelini ilk taksiti peşin olmak üzere üçer aylık dönemler halinde okullar kapanmadan ihale bedelinin tamamı idareye veya ilgili kurumların hesap numaralarına yatırılarak dekontu idareye ve ilgili kurumlara elden teslim edilecektir.

32. Kantin bizzat yüklenici tarafından çalıştırılacaktır. Kantin başkası tarafından çalıştırılamaz, resmi veya gayri resmi devir temlik yapılamaz. İşletme hakkı verilen kantin işletmecisi kendisini temsilen işinin başına kimseyi bırakamaz işini kimseye uzun süreli (gün, hafta, ay) emanet edemez bizzat işinin başında bulunacaktır.

33. İhale yapıldıktan sonra belirtilen süre içinde sözleşme imzalamayan  / imzalamaktan imtina eden işletmecilerin geçici teminatları iade edilmeyerek okul aile birliğine gelir kaydedilecek olup, aynı yıl içerisinde yapılacak kantin ihalelerine katılamayacaklarıdır. İhale bedelinin 1/3' ünü tazminat olarak ödemek zorundadırlar.

34. İhalede katılımcılardan, ihale komisyonu tarafından ihale evrakları tam olduğuna karar verilen katılımcılardan sıra ile açık teklif alınacaktır. Açık teklifin uzaması durumunda son teklif olarak kapalı zarf teklifi alınacaktır. İhaleye katılan katılımcılar teklif vermeden ihaleden çekilemezler. Çekilen işletmecinin, geçici teminatı iade edilmeyerek okul aile birliğine gelir kaydedilecektir.

35. İhaleye katılan katılımcılar ihale kurallarına uymak zorundadırlar. İhalenin sonuçlanmasını bazı hal ve tavırlarla engelleyen ve ihale komisyonuyla sözlü olarak tartışan katılımcıların geçici teminatları iade edilmeyerek okul aile birliğine gelir kaydedilecektir.

36. İhaleye katılanlar ihale ilanında ve okul aile birliği yönetmeliğindeki ve sözleşme Ek 2' de bulunan genel ve özel maddelerin hepsini kabullenmiş sayılırlar. Sözleşmede düzenlenen maddelere itiraz ve değişiklik talebinde bulunamaz.

37. Bu ilan 23/09/2021 günü saat 10:00'dan  08/10/2021 günü saat 16:30'a kadar  Okul Müdürlüğü İlan Panolarında ve okulun dışardan görülebilecek camlarında asılı kalacak

   38. İhaleyi kazanan işletmeci ile Okul Aile Birliği Yönetim Kurulunun belirleyeceği süre (tarihler) arasında sözleşme imzalanır.

   39. İhaleyi kazanan işletmeci ile Okul Aile Birliği/Okul İdaresi sözleşme imzalayıp imzalamamakta tamamen serbesttir. Okul Aile Birliği ve Okul İdaresi tarafından kurulan karma komisyon tarafından alınan kararla sözleşme imzalamaya bilir bu durumda işletmeci hiçbir hak talep edemez.

40. İhaleyi kazanan işletmeci veya okul aile birliği yönetim kurulu sözleşme imzalamaktan her ne sebepten olursa olsun vaz geçerse muhammen bedel tespit komisyonu tarafından belirlenen muhammen bedel üzerinden, muhammen bedel komisyonu tarafından belirlenecek olan ihale tarihinde herkese açık ihale yapılacaktır.

41. Herhangi bir okul kantinini işletirken İdari soruşturma sonucu sözleşmesi fesih edilen müstecirler ve noter vekaleti ile ihaleye katılan katılımcılar ihaleyi aldıkları takdirde; ihaleyi yerine aldıkları işletmeciler ilan, teknik şartname sözleşmede belirtilen yükümlülükleri yerine getirmezse, sözleşme yapmazsa veya yapılan sözleşmeyi tek taraflı olarak fesih ederse bu kişilerin ve bu kişiler yerine noter vekaleti ile ihaleye giren kişilerin bir daha noter vekaleti ile bu ihaleye girip/giremeyeceklerine kantin ihale komisyonu karar verir.

42. İhaleye 18 yaşını tamamlayanlar katılıcaklardır .

43. Buzdolabı, elektrik sobası, tost makinası vb... gibi aletlerin çalıştırılıp çalıştırılmayacağı tamamen Okul Aile Birliği/Okul İdaresinin insiyatifinde olup, çalıştırılacaksa adetleri ve çalıştırılacak süreler genel gider ödemelerinin tespitinde göz önünde bulundurulacaktır.

44. İşletme hakkı bedelleri peşin ödenebileceği gibi , aylık dönemler halinde 9 (dokuz) ayda taksitle de ödenebilir. her aya ilişkin kira bedelini o ayın 5-15 inci günleri arasında ödenir. Yarıyıl tatilinin yapıldığı ayda o aya ilişkin kira bedelinin yarısını öder. Okulların tatil olduğu dönemde (Haziran, Temmuz ve Ağustos ayları) işletilmeyen yerler için sekiz buçuk ay, tam yıl işletilebilen yerler için ise on iki ay kira ödenir. İşletme hakkı verilen yere, Bakanlığımızca yada kamu kurum ve kuruluşlarınca ihtiyaç duyulması veya taşınmazın satışı halinde sözleşme tek taraflı olarak feshedilecek, kiracı hazineden hiçbir hak ve tazminat talebinde bulunmadan, yapılacak tebligatı takip eden 7 gün içerisinde taşınmazı tahliye edecektir.

45. Kiracının kira dönemi sona ermeden faaliyetini durdurması, işletme ruhsatının her ne sebeple olursa olsun iptal edilmesi veya taahhüdünü sözleşme ve şartname hükümlerine uygun olarak yerine getirmemesi hallerinde kira sözleşmesi 2886 sayılı Kanunun 62. maddesine göre tebligat yapmaya gerek kalmaksızın feshedilecek, kesin teminatı irad kaydedilecek ve son bir yıl kira bedeli tazminat olarak tahsil edilecektir. Yüklenici, sözleşme süresinin bitiminde 7 gün içinde tahliye etmediği takdirde 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 75'inci madde hükümleri uygulanır.

46. Sözleşme ile getirilen yükümlülüklerin takibi, okul aile birliği ve okul yönetimi tarafından yapılır. Sözleşmede yer alan hükümlere uyulmadığı, okul aile birliği ve okul yönetimince tespit edildiğinde sözleşme, okul aile birliği yönetim kurulu komisyon kararı ile feshedilir. İşletmeci hiç bir hak talebinde bulunamaz.

47. Okul Aile Birliği Yönetim Kurulunun okulda yapılacak olan kantin ihalesini kazanan işletmeci ile sözleşme yapmayarak yeniden ihale kararı alma veya yapılan sözleşmeyi "tek taraflı fesih etme hakkı bulunur." Bu durumda işletmeci resmi veya gayri resmi hiç bir hak talebinde bulunamaz.

48. İhaleye sadece gerçek usulde gelir vergisi mükellefi olan ve gerçek kişiler müracaat edebilecektir. İhaleye Katılacaklar aşağıdaki belgelerle ihale saatinde, İhale yerinde hazır bulunacaklardır. Postaya verilen teklifler kabul edilmeyecektir. Bu belgeler ;

 

 

II) İHALE KOMİSYONUNA VERİLECEK (İHALE ZARFINA KONACAK) BELGELER:

 

1. Çorumda İkamet ettiğini belirten İkametgah Senedi (Belgesi) ihale tarihi itibariyle son bir ay içerisinde alınmış (Aslı İdarece görülüp aslı gibidir kaşesi ile kaşelenip imzalanacaktır.)

2. Nüfus Cüzdan Fotokopisi(Aslı İdarece görülüp aslı gibidir kaşesi ile kaşelenip imzalanacaktır.)

3. Nüfus Kayıt Örneği ( ihale tarihi itibariyle son bir ay  içerisinde alınmış olacak Aslı İdarece görülüp aslı gibidir kaşesi ile kaşelenip imzalanacaktır.)

4. Adli Sicil belgesi (Sabıka kaydı belgesi)  ( ihale tarihi itibariyle son bir ay  içerisinde alınmış olacak Aslı İdarece görülüp aslı gibidir kaşesi ile kaşelenip imzalanacaktır.)

5. Vergi dairesinden vergi borcu olmadığına dair yazı örneği ( ihale tarihi itibariyle son bir ay  içerisinde alınmış olacak Aslı İdarece görülüp aslı gibidir kaşesi ile kaşelenip imzalanacaktır.)

6. İhalesi yapılan okulun servis taşımacılığını yapmadığına dair yazı (ihale tarihi itibariyle son bir ay  içerisinde  Okul Müdürlüğünden alınmış olacak.)

7. İhaleyi kazandığı takdirde bizzat kendisinin kantini işleteceğine dair imzalı taahhütnameyi sözleşme imzalanmadan önce okul müdürlüğüne teslim etmelidir

8. En son işletmecilik yaptığı Okuldan/Kurumdan (Okul, Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Emlak Müdürlüğü / İl Özel İdaresi) ilgili kurumlara borcu olmadığına dair ihale tarihi itibariyle son bir ay  içerisinde alınmış yazı , Not : Okullarımız borcu yoktur yazısını mutlaka ilgili kurumlarımızdan bilgi alarak vereceklerdir. (Aslı İdarece görülüp aslı gibidir kaşesi ile kaşelenip imzalanacaktır.)

9. Öz geçmişi belirten başvuru dilekçesi

10. Okul İdaresinden alınmış Kantin İhale Teknik Şartnamesi (Kantin İhale Teknik Şartnameyi vermeyen işletmeciler ihaleye katılamazlar.)

11. Geçici teminat bedelinin (450,00TL) Okul-Aile Birliğinin Albaraka Çorum Şubesindeki 713666-2  nolu hesaba yatırıldığına dair banka dekontu

12. Katılımcılar Hepatit a, b, c Tüberküloz (Verem) Akciğer rahatsızlığı ve Psikolojik tedavi görmediklerine ve bu hastalıklarla ilgili sağlık problemlerinin olmadığına dair tam teşekküllü hastaneden ihale tarihi itibariyle son  altı ay içerisinde alınmış sağlık raporu (Aslı İdarece görülüp aslı gibidir kaşesi ile kaşelenip imzalanacaktır.) Not : İşletmeci yanında çalıştırdığı kişilerin ilgili hastalıklarla ilgili tam teşekküllü hastanelerden sağlık raporlarını almalarının sağlanmasından sorumludurlar.

13. İhaleye 65 (altmışbeş) yaşından gün almış gerçek kişilerden ihale tarihi itibariyle son  altı ay içerisinde alınmış sağlık raporu  (Aslı İdarece görülüp aslı gibidir kaşesi ile kaşelenip imzalanacaktır.)

14. Kantin kiralama ihalelerinde katılımcılardan, 5/6/1986 tarihli ve 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu hükümlerine göre kantincilik alanında alınmış ustalık belgesi sahibi olma şartı aranır. Ancak, katılımcıların hiçbirisinde ustalık belgesi bulunmaması durumunda işyeri açma belgesi, kalfalık, kurs bitirme belgelerinden en az birine sahip olma şartı aranır.

15. Yönetmelik ekinin 20/5 inci maddesi hükmü gereği, yapılacak ihalelere katılacaklardan ilgili esnaf odasından (Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ÇESOP)  adına kayıtlı okul kantin işletmesi olmadığına dair aldığı yazı ( ihale tarihi itibariyle son bir ay  içerisinde alınmış olacak Aslı İdarece görülüp aslı gibidir kaşesi ile kaşelenip imzalanacaktır.)

16. İhaleye katılmak isteyen işletmeciler/katılımcılar yukarda belirtilen belgelerin asıllarını veya noter onaylı suretlerini okul idarelerine teslim edeceklerdir. İhaleye girecek kişi, istemesi halinde okul idaresi belgelerin asıllarını görerek aslı görülmüştür yazarak tarih yazıp imzalayacaktır. İhaleye girecek kişi ihale zarfına; belgelerin aslını, noter onaylı suretini veya  asıllarının  idare tarafından aslı görülmüştür ibareli ve onaylı nüshasını koyabilir. Zarf açılıp belge incelemesi aşamasında yukarda belirtilen belgelerden herhangi birinin eksik olması durumunda katılımcı ihale komisyonu kararıyla açık teklife geçmeden ihaleden elenir.

17. İhaleye bizzat girilmesi esastır. Ancak vekâletle girecek olanların,  ilgili ihaleye gireceğini belirten  Noter tasdikli vekâletname bulundurması zorunludur.(Aslı İdarece görülüp aslı gibidir kaşesi ile kaşelenip imzalanacaktır.)

Bu ihaleye giren ve ihale uhdesinde kalan yüklenici mevzuatta geçen hükümler ile ilanda belirtilen şartların/maddelerin tamamını ve teknik şartnamede belirtilen şartların tamamının yanında okul aile birliği/okul idaresi tarafından belirlenmiş ve belirlenecek olan özel şartlarıda kabul etmiş sayılacaktır.

          İş bu ilandaki ve teknik şartnamedeki bütün hükümleri okudum ve eksiksiz kabul ediyorum. İhale süresince ve ihaleden sonra hiçbir hak talebinde bulunmayacağımı sözlü ve yazılı olarak kabul ve taahhüt ediyorum. ..... / ..... / 2021

 

 

 

 

 

22-09-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.09.2021 - Güncelleme: 22.09.2021 15:23 - Görüntülenme: 1945
  Beğen | 2  kişi beğendi