T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇORUM / MERKEZ - Yıldırım Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu

YARDIMCI KAYNAKLAR HAKKINDA BAKANLIĞIMIZIN DUYURUSU

Bakanlığımız tarafından İlkokul 2. sınıftan 12. sınıfa, tüm öğrencilere ve öğretmenlere destek olmak üzere hazırlanan destek paketi "yardimcikaynaklar.meb.gov.tr" ve bakanlığımız ana sayfası üzerinden erişime açılmıştır. 

Yardımcı kaynak destek paketinde çalışma soruları, örnek sorular, etkileşimli sorular, tekrar testleri, LGS örnek soru kitapçığı ve YKS'ye yönelik TYT, AYT ve YDT örnek soru kitapçıkları yer almaktadır. 

 

Ayrıca Bakanlığımız ilk kez "yardimcikaynaklar.meb.gov.tr" üzerinden 8, 9 ve 10. sınıf öğrencileri için elektronik ortamda etkileşimli sorular yayınlamıştır. 450 soru bulunan çalışmada Türkçe, matematik ve fen bilimleri alanlarından çoktan seçmeli sorularla birlikte "açılır menü, sürükle bırak ve çoklu seçim" özelliklerinin kullanıldığı sorular hazırlanmıştır.       

 

Etkileşimli sorularda üst düzey zihinsel becerilerinin ölçülmesine daha fazla olanak sağlayan ve öğrencilere kendi cevabını oluşturma fırsatı veren açık uçlu sorular da kullanılmıştır. Sorular, öğrencilerin gerçek yaşam durumlarını ekranda görmesini sağlayan simülasyonlar içerecek şekilde yapılandırılmıştır. 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 21.10.2021 - Güncelleme: 21.10.2021 14:57 - Görüntülenme: 98
  Beğen | 0  kişi beğendi