Zamanımızı Nasıl Verimli Kullanırız?

Son günlerde en sık duyduğumuz cümlelerin başında zamanım yok geliyor.Velilerimizden aldığımız en çok destek talebi de zaman yönetimi konusunda oluyor.

Gelişen teknloji ve oyun sistemleri de şüphesiz hem çocukları hem de yetişkinleri kolaylıkla cezbediyor.Çok yönlü bir dijital eğlence sisteminin içide farkında olmadan çok fazla zaman geçiren bir kuşak yetişiyor.Hayatın olağan  akışı ile dijital dünyanın zaman çarkları malesef aynı hızla dönmüyor.Bu süreçte yasaklamaların dijital ortamı daha da özendirici hale getireceği asla unutulmamalıdır.Yapılması gereken çocularımızın planlıve bilinçli bir şekilde kullanmalarını sağlamaktır.Ayrıca bu yaş grubunun takip ve taklitle öğrendiği sürekli zihinde tutulmalıdır.Ebeveynler söylediklerinden öte yaptıklarıyla çocuklarına örnek olmalıdır.Beraber hikaye yazma gibi üretkenliği geliştirecek aktiviteler düzenlenebilir.Çocuklarımızla doğaya çıkalım.Gökyüzünün rengini farketsinler.Kuşların kanat çırpışına bakalım .Beraber yakından bir çam ağacını gözlemleyelim.Kısacası onlarla birlikte ortak zamanlarımız olsun.Biz buna hazırız.Siz de hazır mızınız?

Yayın: 29.04.2021 - Güncelleme: 29.04.2021 15:29 - Görüntülenme: 483
Kaynak: https://kavaklidereortaokulu06.meb.k12.tr/icerikler/zamanimizinasilverimlikullaniriz_11373573.html