"TARLADAN SOFRAYA GIDA GÜVENİLİRLİĞİ"

Bakanlığımız okul ve kurumlarında; sağlıklı beslenme alışkanlığı, gıda güvenliği, gıda güvencesi ve sunulan gıdanın kalitesi konularında farkındalığı artırmak, uluslararası standart ve şartlara uygunluğu sağlamak, güvenilir ve kaliteli gıdanın servis edildiği ortamları geliştirmek, yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı kazandırmak ve fiziksel aktiviteye teşvik etmek amacı ile "Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Programı uygulanmaktadır. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "Tarladan Sofraya Gıda Güvenilirliği" uluslararası yaklaşım doğrultusunda ülkemizde gıda üreten ve piyasaya arz eden gıda işletmelerinin resmi kontrollerini kesintisiz sürdürebilmek için çalışmalar yapıldığı ifade edilmektedir. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın, tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşma hakkının kendileri tarafından takip edilebilirliğini sağlamak üzere "Tarım Cebimde Mobil Uygulaması" hayata geçirilmiştir. Bu kapsamda, "Tarım Cebimde Mobil Uygulaması" üzerinden bir karekod sorgulaması yapılarak onaylı veya kayıtlı gıda işletmelerine ait "İşletme Adı", "İşletme Adresi" ve "İşletmeye Yapılan En Son Yurtiçi Resmi Kontrol Tarihi" verilerine tüketiciler tarafından ulaşılabilmesine yönelik hizmeti hakkında bakanlığımızın ilgi yazısı ekte gönderilmiştir. Gerekli bilgilendirmenin öğrenci ve tüm personel ile okullarımızda velilerin katılımında düzenlenen uygun programlarda yapılması hususunda; Gereğini rica ederim.

Yayın: 03.09.2024 - Güncelleme: 03.09.2024 15:06 - Görüntülenme: 39