2021 Yılı Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yeniden Yönetici Görevlendirmeleri Kesin Münhal Listeleri yayınlanmıştır.

LİSTEYE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bu sene belli periyotlarla öğrencilerimize uyguladığımız lgs denemelerinin sonuncusunu yarın saat 09:30 okulumuzda yapılacaktır.Form doldurup ğcretini ödeyen aşağıdaki öğrencilerimiz yarın sınavda hazır bulunmları önemle rica olunur.

1 Haziran'dan itibaren ilkokul öğrencileri, 7 Haziran Pazartesi'den itibaren ise ortaokul ve lise öğrencileri için haftada iki gün yüz yüze eğitime başlıyor.

Çorum okulları içerisinde yine bir ilki gerçekleştiren kurmumuz bugünkü 4. sınıf online deneme sınavını gurula sunar.Okulumuza kayıt yaptıran öğrencilerle sınava giren tüm öğrencilerimize kurumumuz adına çok teşekkür ediyoruz.Velilerimizin isteği doğrultusunda çok yakında 2. seri online denemsi ile karşınızda olacağız.

MEB tarafından 6 Haziran 2021 tarihinde LGS (Merkezi Sınav) yapılacak.

8. sınıf öğrencilerinin gireceği sınav için LGS giriş belgeleri yayımlandı.

Sınav giriş belgeleri www.meb.gov.tr adresi üzerinden yayımlandı.2021 - Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav

Sınav Giriş Bilgisi için TIKLAYINIZ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: "Eğitimde telafi uygulamasına hazırız. Büyük ve kapsamlı bir telafi süreciyle; akademik, sosyal duygusal ve fiziksel alanda olumsuz etkileri ortadan kaldıracağız. Haziran ayı itibarıyla başlayacağımız çalışmalar 2021-2022 eğitim yılını da kapsayacak. #eğitimdetelafibaşlıyor"

Liselere Geçiş Sistemi kapsamında 6 Haziran 2021 günü gerçekleştirilecek merkezî sınava ilişkin son hazırlıklar, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gözden geçirildi.

Belli periyotlarla okulumzuda gerçeklerştirdiğimiz lgs denemesinin sondan bir öncesi Çarşamba günü saat 13:00 da okulumuzda yapılacaktır.Form doldurup ücretini ödeyen aşağıdaki isimleri olan öğrencilerimiz denemeye kesinlikle katılacaklardır. Denemeye katılmak isteyen öğrencilerimiz olursa bizlere gruplar vasıtasıyla ulaşabilirler.

Eğitim öğretim faaliyetlerine destek olmak amacıyla yıl içinde kazanım kavrama testleri, LGS için örnek sorular ve çalışma soruları; 5, 6 ve 7. sınıflar için beceri temelli testler 5, 6, 7 ve 8. sınıflar için ilk altı üniteyi kapsayan çalışma fasikülleri  öğretmen ve öğrencilerlerin hizmetine sunulmuştur.

Çoğunlukla yüksek kan basıncı olarak bilinen hipertansiyon, kan basıncının yükseldiği kronik (süregen) bir hastalıktır. Kan basıncı yüksek olan kişilerin çoğu, yıllarca bunun farkında olmayabilirler.

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada 1 Haziran 2021 tarihine kadar tüm kademelerde uzaktan eğitime devam edileceği belirtilmiştir.Okulumuz 8. sınıflarına açmış olduğumuz destekleme ve yetiştirme kursları yüz yüze eğitime yarından itibaren geçilecektir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençlerle iftar programına telekonferans yöntemiyle katıldı. Erdoğan koronavirüs salgınıyla ilgili olarak, "Sosyal yaşamla ilgili bir süre daha hepimizin fedakarlık yapması gerekiyor. Tedbirlere sıkı sıkıya riayet ederek bu salgını en kısa zamanda atlatıp normal hayatımıza döneceğimiz günlerin yakın olduğuna inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uzaktan eğitim sürecinde öğrenmeyi hem verimli hem de keyifli hale getirmek için ''Eğlenerek Öğrenelim'' sloganıyla hazırlanan ''Evde Eğitim Paketi'', öğrenci ve velilerin erişimine açıldı

Eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfı dışında yer alan hizmet sınıflarındaki bazı unvanlarda görev yapan personelin, il içi isteğe bağlı yer değiştirme iş ve işlemleri başlamıştır.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Akşam TV web kanalı canlı yayınında eğitim gündemine ilişkin merak edilen soruları cevapladı.